Doorontwikkeling Ondernemersfonds Groningen

Expertise: Ondernemersfondsen
Opdrachtgever: Gemeente Groningen
Jaar: 2022

Het Ondernemersfonds Groningen functioneert al ruim tien jaar. In die tien jaar is duidelijk gebleken dat het ondernemersfonds en de onderlinge samenwerking kan rekenen op breed draagvlak. Iets dat in een eerdere evaluatie (2017) ook al is gebleken. De tijd staat echter niet stil. De gezamenlijke uitdagingen veranderen, ambities verschuiven en men leert steeds meer over de voor- en nadelen van de gekozen structuren en afspraken. Het bestuur van het Ondernemersfonds Groningen en de Gemeente Groningen hebben StadsKracht gevraagd een frisse blik te werpen op de samenwerking.

De evaluatie heeft geleid tot een nieuwe versie van het Convenant Ondernemend Groningen.  

Voor de uitvoering van deze opdracht is StadsKracht de samenwerking aangegaan met Van der Helm Consultancy.