BIZ bedrijventerrein Duin

Expertise: Ondernemersfondsen
Opdrachtgever: Gemeente Meierijstad
Jaar: 2023

Een veilige omgeving is enorm belangrijk om succesvol te ondernemen, maar dit ontstaat echter niet vanzelf. Op bedrijventerrein Duin in Schijndel (gemeente Meierijstad) wordt dit al een lange tijd gerealiseerd door collectieve beveiliging in de openbare ruimte. Door de samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer zijn de criminaliteitscijfers enorm laag.

Dit is niet alleen prettig, maar ook financieel aantrekkelijk aangezien er mooie kortingen verleend worden op verzekeringspremies voor panden en inventaris. Echter, lang niet alle ondernemers betalen mee en om het bedrijventerrein veilig te houden is dit wel van belang. Via het invoeren van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) gaat bedrijventerrein Duin naar 100% deelname en worden de kosten voor de beveiliging gedragen door alle ondernemers. Zo blijven de kosten laag en wordt de samenwerking versterkt.
In het najaar van 2023 hebben circa 250 een stem mogen uitbrengen voor of tegen de BIZ. Het wettelijke draagvlak is behaald waardoor de BIZ per 1 januari 2024 een feit is.