Interview in Gelderlander over BIZ

Sinds 2019 is Stefan van Aarle directeur van de Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem (VECA). VECA is bedoeld voor alle eigenaren van commercieel of beleggingsvastgoed die daarmee belang hebben bij het economisch functioneren van de binnenstad. VECA streeft naar invoering van een BIZ voor vastgoed in de binnenstad per 1 januari 2023. De Gelderlander heeft uitgebreid aandacht besteed aan de plannen van VECA. 

Een achteruitgang die een stad zich niet kan permitteren in een tijd dat consumenten massaler dan ooit hun inkopen doen via websites, aldus VECA-directeur Stefan van Aarle. ,,We zien dat we steeds meer uit de kast moeten halen om bezoekers naar de binnenstad te trekken en ze geld uit te laten geven in de winkels en in de horeca. De consumenten hebben veel keus en de concurrentie zit niet stil. Je moet je onderscheiden van de rest. Dat doe je met het aantrekken van nieuwe namen bij het winkelaanbod, maar ook door te investeren in meer groen in de openbare ruimte en spelelementen voor kinderen. Het gaat erom dat je de binnenstad aantrekkelijk maakt als ontmoetingsplek.”

De bereidheid om te investeren in de binnensteden groeit, zo constateert Van Aarle verder. ,,Grote beleggers zien het belang daarvan in. Ze behoren tot de ambassadeurs van de BIZ.” Hij ziet de BIZ als vliegwiel voor meer investeringen. Die 1 miljoen euro die we via de BIZ willen binnenhalen lijkt veel maar het is eigenlijk maar een sausje op alles wat nodig is.”