Centrumvisie Dinxperlo

Expertise: Visievorming centrumgebieden
Opdrachtgever: Gemeente Aalten
Jaar: 2020

StadsKracht heeft samen met ondernemers, eigenaren en andere belangenorganisaties een toekomstplan opgesteld voor het centrum van Dinxperlo in de gemeente Aalten. Een bijzonder grensdorp in De Achterhoek. Op basis van meerdere analyses zijn vier uiteenlopende scenario’s voor de toekomst van het centrum opgesteld. Met diverse participatievormen zijn reacties in het dorp opgehaald, die vervolgens zijn uitgewerkt in één integrale toekomstvisie. Daarbij is het centrale doel om het centrum te transformeren tot een levendig, sociaal en economisch sterk collectief. Een belangrijk thema in de visie is de vestiging van twee supermarkten. Onderdeel van de visie is een voorstel om samen aan de slag te gaan met de uitvoering middels een uitvoeringsagenda. De centrumvisie is in coproductie ontwikkeld met BRO Adviseurs.