Platform31: “Passie voor de Tilburgse binnenstad”

Interview met Stefan van Aarle, eigenaar StadsKracht

Door Erwin Riedstra, Platform31

Als eigenaar van het bedrijf StadsKracht adviseert en begeleidt Stefan van Aarle (1986) overheden, marktpartijen en intermediairs op de thema’s retail en gebiedsmanagement. Erwin Riedstra (Platform31) ging met hem in gesprek op zijn werkplek in het centrum van Tilburg, waar hij enkele jaren als kwartiermaker binnenstad werkte en vanaf 2018 werkt als binnenstadsregisseur, waar hij zich in teamverband inzet voor een aantrekkelijke binnenstad. Op deze plek komen de stakeholders die de binnenstad ‘maken of kraken’ met grote regelmaat samen: winkeliers, horecaondernemers, dienstverlening, vastgoedeigenaren, gemeente en bewoners. Samen denken ze na over de vraag hoe ze de binnenstad van Tilburg aantrekkelijker kunnen maken. Een binnenstad die de laatste tijd stevig in de schijnwerpers staat. Van Aarle vertelt over zijn succes in binnensteden: “Kennis van zaken en een heldere communicatie zijn de toverwoorden in dit vak. Kunnen geven en nemen. Inleven en meedenken. Dat gecombineerd met passie voor het vak maakt dat dingen lukken.”

LEES HET ARTIKEL